matte behöver du hjälp??

matte behöver du hjälp??

onsdag 31 augusti 2011

Sensommar helg


Goda svenska äpplen
/Inte heller denna helg blev mitt sommarprojekt i trädgården klart. Det är så oerhört jobbigt att gräva upp gräsmatan. Jorden är blöt och tung, men tack o lov har jag inte så mycket kvar. Sedan återstår det roliga att planera och plantera där. Några buskar ska flyttas och ett par ska inhandlas. Var på plantskolan och kollade på buskar, vad kom jag hem med?? Jo, ett citronträd till, kunde inte motstå det såldes ut så billigt!!!

På söndagen var det ett härligt sensommarväder, och en av mina kära brorsdöttrar som på blixtvisit. Det var så roligt - det var länge sedan vi träffades. Så vi hade så mycket att prata om - det får inte dröja så länge till nästa gång. Tyckte vi båda.
Sedan bar det äv till Kivik, för att handla lite äpple och päron.
Solen skinen. havet glittrade dock ej inbjudande för vinden var så kall.
Äppelträden dingnade av frukt,härligt att se. Snart börjar man plocka ner vinterfrukten och det blir Äppelmarknad med allt vad det innebär, alltid sista helgen i september.

Annars har vi haft ett så ombytligt väder, så fort jag ger mig av ut börjar det regna. TRIST !!! Oh jag, som längtar så den en underbart sköön och varm höst, utan regn och rusk.

1 kommentar:

elisabet sa...

O vad jag saknar äppelträd, plommonträd och bärbuskar den här årstiden.
Vi hade ju massor när vi bodde i radhuset