matte behöver du hjälp??

matte behöver du hjälp??

onsdag 21 september 2011

Regn och åter regn


Regnet smattrar mot fönsterblecket - igen. Så trist!! var är den ljuvliga hösten jag drömt och hoppats på. Visst är det bra med regn, men vi behöver inte mer, det finns faktiskt de som behöver det mycket bättre.
För att pigga upp mig, har jag nu plockat fram mitt nya ljuvliga garn, och börjat sticka på tunikan. Lite knepigt i början, garnet är tunnt och det där med att lägga upp på rundsticka åh inte vrida uppläggningen är alltid lite knepigt. Men det gick bra och jag har kommit en liten liten bit på väg. Bild kommer, senare.
Det blir som vanligt mest stickat på bussen, för busiga Miranda tar ibland nystanen och sticker iväg med dem. Ibland tror jag att hon tror att hon är en katt, för så fort hon ser någon vill hon leka med den. Vilken toka! Men det är så kul att se henne försöka kommunisera med katten på hundars vis. Katten fattar förstås noll, och blir mer avvaktande. Grannens katt som är van vid hundar kom och strök sig mot Miranda, hon blev rädd och stack iväg.
Har nu dragit igång min Ört och kryddkurs, alltid trevligt. Vi läser lite om olika krydder och örters egenskaper vad man kan använda dem till, och delger varandra tipps och råd. Luktar och ibland provsmakar på dem, ibland har jag gjort något av dem t.ex. sylt/marmelad eller något dylikt. Nästa gång ska vi prata om några vilka träd och buskars nytta. Så jag ska försöka plocka lite fläderbär och göra lite sylt/ gelé av dem.

2 kommentarer:

Renée sa...

Mina katter måste vara unika, de låter mina garner vara ifred!

Chris B sa...

Inspirerande blogg Du har!
oxå trevligt att Du tittar in
och har mig på din blogglista.